Finał Kilometrów Dobra 2016

Już 5 czerwca zapraszamy na finał kampanii!
Układanie zebranych w akcji złotówek odbędzie się podczas Śniadania na Trawie, corocznego pikniku organizowanego przez Pracownię Zrównoważonego Rozwoju w Toruniu.

Złotówki zbieramy od marca, by wspólnie z 40 innymi organizacjami w Polsce ułożyć najdłuższy na świecie ciąg monet i tym samym pobić rekord Guinnessa. Każda organizacja zbiera pieniądze na swoje cele i układa je w swoim mieście – my zbieramy na Koci Szpitalik i układamy w Toruniu.

Cały czas można dokładać nowe złotówki online (my je potem wypłacimy i ułożymy) – można to zrobić tutaj: http://kilometrydobra.pl/organization/fundacja-kot.

Jeśli mieszkacie w Toruniu albo możecie do Torunia przyjechać, zapraszamy na nasze stoisko na Śniadaniu na Trawie. Poza nami będzie, oczywiście, wiele innych atrakcji ;) Będzie można nabyć żywność od lokalnych wytwórców (spory wybór wegańskich specjałów, ale nie tylko) oraz różne cuda od rękodzielników.

Poza tym już od godziny 12 zaczną się koncerty, a na finałowym koncercie (o godzinie 19.00) usłyszycie piosenki Marka Grechuty, Czesława Niemena i Andrzeja Zauchy – listę wykonawców sprawdźcie sami w opisie Śniadania [klik].

sniadanie_mailowe_01

A tak mniej więcej będziemy się prezentować (tylko może bez kurtek będziemy;)):

fundacja KOT - kilometry2

fundacja KOT - kilometry3

Więcej szczegółów o naszym udziale w akcji znajdziecie tutaj.

Zapraszamy!