Kotomalunki 2017

Uwaga obniżka! Od 1 lutego koszt kalendarza to 15 zł (25 zł). Zapraszamy!

Na nowy rok mamy kolejny, ciekawy, oryginalny i nietypowy kociarski kalendarz!

Kotomalunki 2017 to efekt współpracy 14 projektantów graficznych, każdy z nich opracował jedną kartę – w ten sposób każdego miesiąca możecie się cieszyć nowym stylem i zupełnie świeżym pomysłem na kota. W tym roku do współpracy postanowiliśmy zaprosić i Was – naszych darczyńców, bez których pomaganie kotom nie byłoby możliwe.

Przygotowaliśmy kalendarz w formie relaksujących kolorowanek, dzięki temu tworzycie go razem z nami – sami decydujecie, czy kalendarz zostanie w klasycznym czarno-białym stylu, czy dodacie do niego kolorowe barwy, a może zaszkicujecie go tylko ołówkiem lub dodacie akwarelowe motywy?
Kalendarz ma format A4. Każdy miesiąc, okładka, karta bonusowa są na osobnych kartkach. Będą one spakowane w pudełko i związane uroczym sznureczkiem z kocią wizytówką. Kotomalunki 2017 to nie tylko piękny i oryginalny kalendarz, ale też praktyczny planer. Niewielkie, ale bardzo estetycznie rozplanowane kalendaria pozwalają na zanotowanie ważnych wydarzeń.

Jeśli chcecie już teraz zobaczyć wszystkie Kotomalunkowe grafiki, obejrzyjcie poniższą galerię.

Oryginalna forma kalendarza pozwoli ozdobić Wasze domy w taki sposób, jaki będzie Wam najbardziej odpowiadał. To Wy decydujecie o wszystkim, a nasze podpowiedzi i inspiracje znajdziecie na końcu kalendarza. Możecie je również obejrzeć poniżej.

Pamiętajcie o pokazaniu nam efektów swojej pracy! Dodajcie zdjęcie na swoim Instagramie z hasztagiem #kotomalunki :) – w ten sposób pomożecie nam w dotarciu do kolejnych kotolubnych osób.

Koszt jednego kalendarza od 1 lutego to 15 zł (stara cena: 25 zł) plus wysyłka 10 zł kurierem Pocztex 48h niezależnie od ilości zamówionych sztuk.
Jest również możliwość osobistego odbioru w Toruniu, we Włocławku i Warszawie oraz wysyłki razem z „Kotem w worku”. Nie ponosicie wtedy kosztów wysyłki. Odbiór osobisty kalendarza możliwy jest tylko po przedpłacie na konto Fundacji, nie ma opcji zakupu kalendarza na miejscu.
Wysyłka zagraniczna także jest możliwa po uprzednim kontakcie i opłaceniu kosztów przesyłki.
Wszystkie opcje otrzymania kalendarza są w formularzu zamówienia:

Kontakt w każdej sprawie związanej z kalendarzem: kotomalunki2017@fundacjakot.pl

Kalendarz Kotomalunki 2017 wspiera koty z Fundacji KOT.
Koty u KOTa utrzymują się wyłącznie dzięki darczyńcom, dlatego Wasza pomoc jest bardzo ważna i bardzo cenna – to dzięki Wam koty mają zapewnione wyżywienie, opiekę weterynaryjną i miejsce, w którym czekają na adopcje, a koty wolnożyjące są sterylizowane i dokarmiane. Dzięki Wam koty ciężko chore, powypadkowe i niepełnosprawne znajdują bezpieczną przystań, niektóre – niestety – na resztę krótkiego życia.

Poznajcie koty, którym pomagacie – bądźcie z nami na Facebooku i Instagramie.

Poznajcie Kotomalunkowy zespół – zgrany team, który przygotował już kolejny kalendarz, by – jak co roku – pomagać kotom :) Wszyscy autorzy to wolontariusze – cała pozyskana kwota z darowizn jest przeznaczona na kocie potrzeby.

Autorzy:
Okładka – Karolina Danek kotpalilfajke.blogspot.com
Karta bonusowa – Marta Zabłocka facebook.com/zycie-na-kreske
Styczeń – Grzegorz Matwiejszyn instagram.com/pan.grafik
Luty – Kamila Loskot facebook.com/nohejo
Marzec – Karolina Kubikowska facebook.com/EmilysMoose
Kwiecień – Luiza Kwiatkowska facebook.com/Ilikeluilula
Maj – Iza Turska jaki-taki.blogspot.co.uk
Czerwiec – Katarzyna Kalder terakoty.com
Lipiec – Agnieszka Matwiejszyn jaciebrosze.pl
Sierpień – Anna Kloza-Rozwadowska facebook.com/malerina.malarstwo
Wrzesień – Agata Krzyżanowska ilustracjeagatakrzyzanowska.blogspot.com
Październik – Monika Bielawska: behance.net/starapomaranczarka
Listopad – Kamila Kozłowska facebook.com/kozlowskakamila
Grudzień – Pepino – Karolina Skrzydłowska facebook.com/Pepinowska

Kalendaria, skład całości, projekt miesiąca Maj, dziesiątki poprawek, nieprzespane noce – Iza Turska
Pomysły, organizacja, wybór autorek, setki maili i telefonów, ogarnianie ekipy, promocji i wysyłki – Dominika Płuza

Najmocniej dziękujemy wszystkim osobom, bez których wsparcia, wkładu i pomysłów kalendarz by nie powstał.

Partnerzy wydania:

kot w worku logo zwierzakowo hanza kocie sprawy monika małek logo koty za ploty logo biszkopt z karmelem

Jeśli chcesz nam pomóc – udostępnij informację o kalendarzu na swoim facebooku, twitterze, google+ lub innych portalach:

Zapisz

12 komentarzy do “Kotomalunki 2017

1. Ja i moja rodzina zamówiliśmy kilka sztuk kalendarzy i dzieci wciąż kolorują. Jesteśmy zachwyceni:) Polecamy Kotomalunki!

2. Otrzymałam wczoraj kalendarze. Są BARDZO ciekawe, i nawet ładniejsze niż na zdjęciach. Nawet mąż się zachwycił i ukradł jeden dla siebie :)

3. Mam i ja! Chciałem nawet sam pomalować, ale Matka-Paskuda skonfiskowała mi kredkę. A tak starałem się nie ujawniać zdobyczy. No jak tak można!

• Paszczaku! Na szafce na pewno leży gdzieś śminka, nią też można pomalować kalendarz! Luty miesiącem miłości, więc róże i czerwienie bardzo w modzie!

• Białasku, tak wytresowaliśmy Matkę, że wszystko dla nas wielce przydatne nauczyła się chować. Taka pazera.

• Masakra, samolubna. Bądź cierpliwy, kiedyś na pewno będzie się gdzieś spieszyć i zostawi coś na wierzchu… chociażby keczup!