Wspierają nas

Jesteśmy zgraną grupą miłośników kotów, która większość swojego czasu, w niektórych przypadkach nawet i życia ;), poświęca kotom. Fundacja KOT istnieje od 2005 roku, od tego czasu codziennie zajmujemy się toruńskimi kotami w potrzebie. Sterylizujemy koty wolnożyjace by ograniczać problem kociej bezdomności u źródła. Leczymy koty chore, każdy nasz podopieczny dostanie taką opiekę jakiej wymaga. Oswojonym, przyjacielskim kotom szukamy nowych, odpowiedzialnych i kochających opiekunów. W naszej pracy nie uznajemy półśrodków, współpracujemy z najlepszymi lekarzami weterynarii, behawiorystami, a nawet zoofizjoterapeutką.

Dzięki działaniom naszej ekipy pomogliśmy tysiącom kotów, jednak nie możemy nie podkreślić, że to nie byłyby możliwe bez wsparcia finansowego i rzeczowego, które napływa do nas od darczyńców prywatnych i firm.
Jesteśmy ogromnie wdzięczni za Waszą przychylność i zaufanie.
Dziękujemy, że postanowiliście razem z nami zmieniać koci świat na lepszy.

W tym miejscu chcielibyśmy podziękować instytucjom, które pomogły naszym podopiecznym.

W 2019 roku pomogli nam:

• Kolejne podziękowanie kierujemy w stronę firmy ARBET Deweloper (http://arbetdeweloper.pl/) z Siechnic. Cieszymy się, że nie są Państwo obojętni na los Kotów. Dziękujemy za wsparcie!

• Bardzo dziękujemy za wsparcie, które skierowała do nas ekipa sklepu dla kociarzy i ich kotów Funny Cat (https://funnycat.pl/). W FunnyCat.pl możecie kupić torby wspierające naszych podopiecznych, nadruk na torbach zaprojektowała Iza Turska. 100% zysku z ich sprzedaży trafia do kotów będących pod naszą opieką. Torby znajdziecie tutaj: https://funnycat.pl/sklep/dla-kociarzy/torba-dla-fundacji-kot

• Nasze Koty wesoło dziś pomrukują, witając w gronie Darczyńców AIF Kancelarię (https://www.aif.com.pl). W ich imieniu dziękujemy za przekazanie darowizny na rzecz Fundacji!

• Dziękujemy Michałowi i Szkole Podstawowej Milenium z Gniezna za wsparcie dla naszych podopiecznych. Jesteśmy pełne podziwu jak jeden młody człowiek może zachęcić innych do pomagania. Z inicjatywy Michała w jego szkole powstała zbiórka funduszy na obiady dla kotów. Społeczności szkoły udało się uzbierać ponad 430 zł, dziękujemy.

• Dziękujemy za Wasze zaangażowanie w konkursie organizowanym przez TESCO! To dzięki Wam zdobyliśmy 2 miejsce w 6 edycji programu!