Fundacja

Fundacja KOT – Koty Otoczone Troską – od 2005 roku ratuje bezdomne koty, często ofiary wypadków, sterylizuje koty bytujące na wolności, by ograniczać liczbę niechcianych zwierzaków, szuka dobrych domów adopcyjnych dla oswojonych, przyjacielskich kotów.

Fundacja to zgrana ekipa z ogromnym doświadczeniem, współpracująca z najlepszymi lekarzami weterynarii. Działając razem z nami, dołączasz do grona pasjonatów, którzy z całym sercem, nie zapominając o zdrowym rozsądku, uratowali już setki kotów. I mają wielką nadzieję, że z Twoją pomocą uratują kolejne.

Jak konkretnie działamy? – czytaj tutaj.
Jak możesz nam pomóc? – zobacz tutaj.

Dziękujemy za Wasze zaufanie i każde, nawet najmniejsze wsparcie.

Fundacja KOT od roku 2008 ma status OPP (Organizacji Pożytku Publicznego), można przekazać 1% podatku dla naszych kotów: KRS 0000230788. Więcej informacji o 1% oraz bezpłatny program do rozliczeń PIT znajdziesz tutaj.

Fundacja KOT jest organizacją non-profit, działa na terenie Torunia pod nadzorem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Darowizny na rzecz fundacji można odpisać od podstawy opodatkowania (do 6% – osoby prywatne, do 10% – firmy).

Dane rejestrowe:
REGON: 34002011400000

Dane do przelewów:
Fundacja KOT
PayPal: pomagam@fundacjakot.pl
Dla przelewów zagranicznych:
IBAN: PL07109015060000000103690336
SWIFT: WBKPPLPP

Kontakt:
mail: kontakt@fundacjakot.pl

Adres siedziby/korespondecyjny:
Fundacja KOT Koty Otoczone Troską
Koniuchy 7a/4
87-100 Toruń
Uwaga! Wyżej wskazany adres nie jest adresem kociarni.
Można pod niego wysłać list, jeśli chcielibyście wysłać nam paczkę z darami prosimy o kontakt – adres do paczek jest inny. :)

Statut Fundacji KOT: Statut Fundacja KOT

Sprawozdania Fundacji KOT: kliknij w link https://sprawozdaniaopp.niw.gov.pl/ w polu KRS wpisz: 0000230788, zatwierdź i wybierz Fundacja KOT Koty Otoczone Troską by przeglądać dowolne dokumenty sprawozdawcze.

Jeśli chcesz lepiej poznać działania Fundacji i otrzymywać informacje o naszych akcjach, zostaw kontakt do siebie. Mniej więcej raz w miesiącu skrobniemy maila;)

5 komentarzy do “Fundacja

1. Witam!
    pozdrawiam i jestem pełna uznania dla Waszej pracy.Mam od Was kotka już 4 lata {paluszek-a u mnie Terko bo terkocze obłednie)zgadzają sie z moim drugim kotem .Moje 'czarnuchy’nie chorują, urządzają gonitwy i zajmują oba fotele na stałe.Jeszcze raz dziękuję za kotka

2. Witam goraco i serdecznie!!!!
    08.08.1918 mija 8 lat jak zamieszkal u mnie slepy Rudasek adoptowany dzieki waszej Fundacji,to najcudowniejszy kot na ziemi i cale moje szczescie, ktore ma juz 15 lat i ktore musialo przebyc 1700km by do mnie trafilo !!!!