ŚRODKI NA KASTRACJE Z GMINY MIASTA TORUŃ 2024

W ramach środków z budżetu Gminy Miasta Toruń przeznaczonych na realizację programu ograniczania bezdomności zwierząt w 2024 roku Fundacji KOT zostało przyznane wsparcie w wysokości 28 000 zł.

Opiekunowie kotów bezdomnych z terenu Torunia, których podopieczni nie są wykastrowani, mogą się z nami kontaktować.
Zainteresowanych kastracjami kotów bezdomnych prosimy o kontakt drogą:
– telefoniczną 698 175 160,
– mailową kontakt@fundacjakot.pl,
– poprzez wiadomość w mediach społecznościowych FB: https://www.facebook.com/FundacjaKot IG: https://www.instagram.com/fundacja_kot/

Podkreślamy że zabiegom kastracji poddawane są również koty zdziczałe. Wiele takich kotów jest niewykastrowanych, bo opiekun nie wie, że takiego kota można złapać. Pomożemy w tym i zapewnimy opiekę pooperacyjną.

Gabinety weterynaryjne, które chciałyby współpracować z Fundacją Kot podczas realizacji zadania kastracji toruńskich kotów środowiskowych w ramach środków z budżetu Gminy Miasta Toruń są proszone o przesyłanie oferty współpracy. Na oferty z propozycjami współpracy czekamy do 23:59 dnia 15.03.2024 roku, oferty prosimy kierować na kontakt@fundacjakot.pl.

Poniżej przedstawiamy szczegóły zapytania ofertowego.
Przedmiotem zamówienia jest wykonanie przez lekarza weterynarii zabiegów kastracji kotek i kocurów wraz z podaniem antybiotyku i środka przeciwbólowego.
Wybór najkorzystniejszej oferty nastąpi w oparciu o:
– kryterium cenowe zabiegu kotki i kocura,
– metodę kastracji w przypadku kotki: cięcie boczne czy cięcie powłok brzusznych,
– możliwość wykonania dodatkowych czynności diagnostycznych i medycznych, niewchodzących w cenę zabiegu kastracji, jeśli stan odłowionego kota tego wymaga, np. oczyszczenie ropnia, opracowanie rany, wykonanie badania rtg w przypadku podejrzenia złamania kości, ekstrakcja zęba, pobranie krwi do badania itp. Cena w każdym przypadku do ustalenia indywidualnie,
– dyspozycyjność w przypadku odłowienia dodatkowego, nieplanowanego kota,
– możliwość odwołania zaplanowanego zabiegu w ostatniej chwili, jeśli kot nie pojawi się w miejscu łapania bądź nie udało się go złapać,
– doświadczenie w obsłudze zdziczałych kotów.

Ofertę należy złożyć na adres e-mail: kontakt@fundacjakot.pl oprócz oferty prosimy o zostawienie numeru kontaktowego.

Złożona oferta powinna zawierać:
– dane identyfikujące oferenta (nazwę i adres),
– opis nawiązujący do opisu przedmiotu zamówienia,
– wartość oferty brutto.

Wybór ofert nastąpi najpóźniej dnia 22.03.2024, z gabinetami, które złożyły ofertę skontaktujemy się drogą telefoniczną lub mailową.