Zwierzak w domu (event)

Zapraszamy na wydarzenie Zwierzak w domu – Warszawa, 28.06.2015.
To spotkanie dla miłośników zwierząt towarzyszących, mile widziane są osoby dorosłe i rodziny z dziećmi.

Zapraszamy na nasze stoisko – zapraszamy do rozmowy o tym, jak można pomagać kotom. Chętnie opowiemy, jak zacząć współpracę ze schroniskiem albo fundacją, jak prowadzić dom tymczasowy, jak można pomóc bezdomnym kotom na osiedlu i jak można pomagać, siedząc przy komputerze. Pokażemy, że wolontariat może polegać także na fotografowaniu, copywritingu czy transporcie zwierząt.

Porad będą udzielać wieloletnie wolontariuszki w różnych organizacjach prozwierzęcych i schroniskach. Każdy kociarz będzie mógł porozmawiać z doświadczonym behawiorystą, Mieszkiem Eichelberger, autorem bloga Kocie Porady Behawioralne. Będzie można również wesprzeć datkiem bezdomne koty.

Ponadto jedna z naszych wolontariuszek poprowadzi spotkanie „Schronisko, fundacja, dom tymczasowy – czym właściwie się różnią i co warto o nich wiedzieć przed adopcją kota lub psa?”

Zapraszamy!

Podczas wydarzenia swoje produkty i usługi zaprezentują różne firmy z branży zoologicznej. Spotkanie odbędzie się 28.06.2015 w Warszawie, w Sound Garden Hotel, ul. Żwirki i Wigury 18

Fundacja KOT, wraz z Kotem w Worku i Kocimi Poradami Behawioralnymi, jest oficjalnym partnerem wydarzenia Zwierzak w domu.