Pandemia uderza w bezdomne zwierzęta, prosimy o pomoc!

Jesteśmy w stanie pomóc 600 kotom, jeśli Ty pomożesz nam.
Wszyscy właśnie się przekonaliśmy, że nic nie jest na pewno. Że niczego nie da się przewidzieć. Skutki światowej pandemii dotykają każdego, nawet niczyjego kota, który całe życie spędzi na blokowisku. Zbiórka: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/600kotow to nasze jedyne koło ratunkowe. Musimy myśleć o przyszłości i zapewnić pomoc kotom, które będą jej potrzebować.

W ostatnich latach pomogliśmy setkom kotów: w 2017 – 517 kotom, w 2018 – 694, w 2019 – 649. Uratowaliśmy wiele istnień, chcemy robić to dalej, dlatego nie możemy pozwolić na przestój w realizacji naszej misji, przynajmniej nie taki wynikający z braku funduszy.

W związku z epidemią niektórzy Darczyńcy muszą przede wszystkim zatroszczyć się o swój budżet domowy, rozumiemy ich doskonale, potrzeby innych są w tym wypadku drugorzędne. Jednak co jeśli ci inni nie mają nikogo, kto zapewni im podstawowe minimum? W takiej sytuacji są bezdomne i wolnożyjące zwierzęta. Wpływy z 1% w tym roku najprawdopodobniej zostaną rozłożone w dłuższym czasie, z powodu planowanego wydłużenia terminu rozliczeń PIT, a to właśnie one są najważniejszym zastrzykiem wsparcia dla wielu fundacji takich jak nasza. To na nie wszyscy czekają by po kruchym okresie, jakim jest początek roku dostać zastrzyk finansów pozwalający na spłatę zaległości i realizację kolejnych działań.

Nie wiemy, jak to będzie wyglądało w praktyce, nie wiemy też, ilu naszych Darczyńców będzie w sytuacji kryzysowej. Dlatego tak ważne jest, abyśmy zadbali o ciągłość naszego działania już teraz. Nie mamy wystarczających zapasów ani stałych wpływów, aby nie bać się o to, jak będzie wyglądać nasza przyszłość. Obawiamy się, że pod koniec wiosny będziemy musieli po prostu chwilowo zawiesić przyjmowanie nowych pacjentów na leczenie i łapanie kotów na zabiegi kastracji, a to podstawowa pomoc, jaką im niesiemy i jedyne działanie, które pozwala zatrzymać rozmnażanie.

Jeśli uzbieramy pieniądze to jedyne, o co będziemy musieli się martwić to organizacja pracy tak, aby była najefektywniejsza. Wiemy, że taka kwota nie spada z nieba, że nie zbiera się jej w jeden tydzień, dlatego musimy działać już teraz, by koty mogły na nas liczyć.

Powyżej przedstawiamy kilku naszych podopiecznych z 2019 i 2020 roku, bez Waszej pomocy nigdy nie zdołalibyśmy ich uratować.

Efekty naszej codziennej pracy:

Link do zbiórki: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/600kotow

Prosimy o pomoc w tym trudnym dla wszystkich okresie. Wiemy, że razem poradzimy sobie ze wszystkim! Apelujemy też o udostępnianie naszej prośby, im więcej osób się o niej dowie, tym większe mamy szanse na osiągnięcie celu. Dziękujemy za każdą złotówkę podarowaną na kocie potrzeby!