Kotorysunki 2025

Spędź z nami 2025 rok!

Kotorysunki 2025 to efekt współpracy 15 polskich artystek, 14 ilustratorek i jednej copywriterki. Motywem przewodnim tegorocznego kalendarza jest KOTCEPCJA – każda z dziewczyn graficznie zilustrowała wybrane hasło, które wymyśliła Ewa Gutmańska-Gralak z Ewenement. Artystki jak zawsze zaserwowały nam piękny miks stylów i pomysłów na kota. 🙂
W kalendarzu zaznaczyłyśmy dni ważne z naszego punktu widzenia oraz standardowe dni świąteczne i wolne od pracy.

Kalendarz ma format A4. Kotorysunki 2025 to nie tylko piękny i oryginalny kalendarz, ale też praktyczny mini planer, który przy okazji ozdobi Twoje wnętrze. Niewielkie, ale bardzo estetycznie rozplanowane kalendaria pozwalają na zanotowanie najważniejszych wydarzeń. W kalendarzu są oznaczone święta oraz dni wolne od pracy.

Koszt jednego kalendarza to 25 zł plus wysyłka 14 zł kurierem Pocztex 48h (w przypadku braku odbioru kurier zostawia awizo i paczka czeka 7 dni) lub 12 zł Paczkomatami InPost niezależnie od ilości zamówionych sztuk.
Istnieje możliwość osobistego odbioru kalendarza w Toruniu lub we Włocławku
Wysyłka zagraniczna także jest możliwa po uprzednim kontakcie i opłaceniu kosztów przesyłki.
Wszystkie opcje otrzymania kalendarza są w formularzu zamówienia:

Kontakt w każdej sprawie związanej z kalendarzem: kalendarz@fundacjakot.pl

Kalendarz Kotorysunki 2025 wspiera koty z Fundacji KOT.

Koty u KOTa utrzymują się wyłącznie dzięki darczyńcom, dlatego Wasza pomoc jest bardzo ważna i bardzo cenna – to dzięki Wam koty mają zapewnione wyżywienie, opiekę weterynaryjną i miejsce, w którym czekają na adopcje, a koty bezdomne są sterylizowane i dokarmiane. Dzięki Wam koty ciężko chore, powypadkowe i niepełnosprawne znajdują bezpieczną przystań, niektóre – niestety – na resztę krótkiego życia. Dlatego naprawdę bardzo mocno dziękujemy za każde wsparcie!

Poznajcie koty, którym pomagacie – bądźcie z nami na Facebooku i Instagramie.

Poznajcie Kotorysunkowy zespół – zgrany team, który przygotował już kolejny kalendarz, by – jak co roku – pomagać kotom :) Wszyscy autorzy to wolontariusze – cała pozyskana kwota z darowizn jest przeznaczona na kocie potrzeby.

Autorzy:
Okładka – Monika Kister instagram.com/kisia.exe
Styczeń – Justyna Tkocz jusiowo.pl
Luty – Iza Dudzik instagram.com/iza.dudzik
Marzec – Asia Wójtowicz instagram.com/wojtowicz_illu
Kwiecień – Agnieszka Matwiejszyn jaciebrosze.pl
Maj – Anna Kloza-Rozwadowska malerina.com
Czerwiec – Marta Zabłocka facebook.com/ZycieNaKreskeMartaZablocka
Lipiec – Ewelina Kordecka kordecka.art
Sierpień – Agata Krzyżanowska ilustracjeagatakrzyzanowska.blogspot.com
Wrzesień – Kamila Kozłowska facebook.com/kozlowskakamila
Październik – Karolina Danek instagram.com/karo.danek/
Listopad – Marianna Sztyma facebook.com/mariannasztyma
Grudzień – Anna Halarewicz annahalarewicz.eu
Karta 1,5% – Iza Turska instagram.com/izaturska
Zaproś kota na obiad! – Karolina Danek instagram.com/karo.danek/

Kalendaria, skład całości, projekt karty obiadkowej, dziesiątki poprawek, nieprzespane noce – Iza Turska
Pomysły, organizacja, setki maili i telefonów, ogarnianie ekipy, promocji i wysyłki – Dominika Płuza
Kotcepcja motywu przewodniego kalendarza: Ewa Gutmańska-Gralak z Ewenement

Najmocniej dziękujemy wszystkim osobom, bez których wsparcia, wkładu i pomysłów kalendarz by nie powstał.

Partnerzy wydania:

CSW Toruń Koci Behawioryzm   Animal Expert Fotografia Monika Małek Magazyn Kocie Sprawy Surowe Kotki i PsyZooedukacja - Magdalena Nykiel