Kotologika 2018

Na nowy rok mamy kolejny, ciekawy, oryginalny kociarski kalendarz!

Kotologika 2018 to efekt współpracy 13 artystek, każda z nich opracowała jedną kartę lub okładkę – w ten sposób każdego miesiąca możecie się cieszyć nowym stylem i zupełnie świeżym pomysłem na kota. W jej środku znajdziecie cały wachlarz kocich pomysłów, których zasadność znana jest tylko kotom.

Kalendarz ma format A4. Kotologika 2018 to nie tylko piękny i oryginalny kalendarz, ale też praktyczny planer. Niewielkie, ale bardzo estetycznie rozplanowane kalendaria pozwalają na zanotowanie ważnych wydarzeń.

Jeśli chcecie już teraz zobaczyć wszystkie Kotologiczne grafiki, obejrzyjcie poniższą galerię.

Koszt jednego kalendarza to 20 zł plus wysyłka 12 zł kurierem Pocztex 48h lub 10 zł kurierem Paczkomat InPost niezależnie od ilości zamówionych sztuk.
Jest również możliwość osobistego odbioru w Toruniu, we Włocławku oraz wysyłki razem z „Kotem w worku”. Nie ponosicie wtedy kosztów wysyłki. Odbiór osobisty kalendarza możliwy jest tylko po przedpłacie darowizny na konto Fundacji.
Wysyłka zagraniczna także jest możliwa po uprzednim kontakcie i opłaceniu kosztów przesyłki.
Wszystkie opcje otrzymania kalendarza są w formularzu zamówienia:

Kontakt w każdej sprawie związanej z kalendarzem: kalendarz@fundacjakot.pl

Kalendarz Kotologika 2018 wspiera koty z Fundacji KOT.
Koty u KOTa utrzymują się wyłącznie dzięki darczyńcom, dlatego Wasza pomoc jest bardzo ważna i bardzo cenna – to dzięki Wam koty mają zapewnione wyżywienie, opiekę weterynaryjną i miejsce, w którym czekają na adopcje, a koty wolnożyjące są sterylizowane i dokarmiane. Dzięki Wam koty ciężko chore, powypadkowe i niepełnosprawne znajdują bezpieczną przystań, niektóre – niestety – na resztę krótkiego życia.

Poznajcie koty, którym pomagacie – bądźcie z nami na Facebooku i Instagramie.

Poznajcie Kotologiczny zespół – zgrany team, który przygotował już kolejny kalendarz, by – jak co roku – pomagać kotom :) Wszyscy autorzy to wolontariusze – cała pozyskana kwota z darowizn jest przeznaczona na kocie potrzeby.

Autorzy:
Okładka – Katarzyna Kalder terakoty.com
Styczeń – Anna Kloza-Rozwadowska malerina.com
Luty – Iza Turska yaki-taki.blogspot.co.uk
Marzec – Luiza Kwiatkowska facebook.com/Ilikeluilula
Kwiecień – Kamila Loskot facebook.com/nohejo
Maj – Pepino – Karolina Skrzydłowska facebook.com/Pepinowska
Czerwiec – Agnieszka Ragan jaciebrosze.pl
Lipiec – Kamila Kozłowska facebook.com/kozlowskakamila
Sierpień – Monika Bielawska: behance.net/starapomaranczarka
Wrzesień – Agata Krzyżanowska ilustracjeagatakrzyzanowska.blogspot.com
Październik – Karolina Kubikowska facebook.com/kubikowska.emilysmoose
Listopad – Marta Zabłocka facebook.com/ZycieNaKreskeMartaZablocka
Grudzień – Joanna Ucher dailycat.pl

Kalendaria, skład całości, projekt miesiąca Luty, dziesiątki poprawek, nieprzespane noce – Iza Turska
Pomysły, organizacja, wybór autorek, setki maili i telefonów, ogarnianie ekipy, promocji i wysyłki – Dominika Płuza

Najmocniej dziękujemy wszystkim osobom, bez których wsparcia, wkładu i pomysłów kalendarz by nie powstał.

Partnerzy wydania:

kot w worku kocie sprawy logo biszkopt z karmelem monika małek typowy kot

2 komentarzy do “Kotologika 2018

1. A my już go mamy! Matka przyniosła w sobotę z KOTowego stoiska. Jest piękny! Został przez nas dokładnie obwąchany i odrobinkę zakłaczony.

• Super! Matka zuch marynarz! Mam nadzieję, że nie masz jej za złe, że inne koty karmi. Kłaczcie sobie na nim do woli, tylko zostawcie trochę miejsca na ważne zapiski w stylu daj Paszczakowi jeść, sprzątnij kuwetę. Człowieki to gapy i trzeba im o tym przypominać na każdym kroku….